Bokrean: Böcker om skrivande

Bokrean: Böcker om skrivande

Skrivet om skrivande har precis publicerats och bokrean drar igång imorgon. Vad passar då bättre än en ett inlägg med tips på bra böcker om skrivande, som just nu är extra billiga?

Lotte Mjöbergs “Ett, två, tre, fackbok! Från idé till framgång” är en av väldigt få böcker om att skriva fakta – och en väldigt bra introduktion, som tar upp alltifrån skrivprocessens olika steg till juridiska knepigheter som en författare behöver ha koll på.

Skriv som en Nobelpristagare : från Selma Lagerlöf till Alice Munro (inbunden)

Kristian Fredéns “Skriv som en Nobelpristagare. Från Selma Lagerlöf till Alice Munro” lär dig kanske inte att nå upp till Nobelpristagarnivån, men innehåller texter av och om tio Nobelpristagare – plus skrivövningar i deras stil.

Kristian Lundbergs “Jag rör mig mot en nollpunkt där allt är du. Anteckningar om dikten” är en poetisk poetik med tankar och känslor, inte om hur du ska skriva, utan om varför. 

Virginia Woolfs “Ett eget rum” är en feministisk klassiker, som ställer sig frågan om varför litteraturhistorien är så fylld av män – och svarar att kvinnliga författare behöver ett eget rum, både bokstavligt och bildligt, där skrivandet inte störs av familjeliv och ekonomisk oro.

Bodil Malmstens “Mitt första liv” är en självbiografi i korta kapitel, där Malmsten berättar om sitt skrivande liv och om den barndom där hennes berättelser har sin rot.

Två andra läsvärda författarbiografier på bokrean är “En familjeflickas memoarer” av Simone de Beauvoir” och “Det förlorade landskapet. En författares uppväxt” av Joyce Carol Oates.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 19 =