Skrivsemester och het Pride

Skrivsemester och het Pride

 

I slutet på juli åkte jag och en författarkompis till Mariestad för fyra dagars skrivsemester. En pittoresk stad med lagom få distraktioner – och ett underbart bibliotek!

 

Det blev en hel del skrivbordsknattrande på olika caféer, och jag fick faktiskt klart de första femton sidorna på min roman!

 

Dessutom han vi med bad, promenader, samtal, läsning – och våfflor!

 

Tillbaka i Stockholm var det Pridevecka, även i Vällingby centrum, och jag passade på att klä mig en aning mera färggrant än annars.

 

För min del kretsade årets Pride främst kring “Hetare”, som just kommit ut, även om jag också tog mig tid att gå på ett par andra programpunkter – Fredrik Apollo Asplund som talade om sin nyutkomna självbiografi “Fröding dansade aldrig på nattklubb i Damaskus“, och inspelningen av SR Kulturs program “Den svenska queerlitteraturvågen“.

 

Det blev tre evenemang med andra författare som medverkade i “Hetare”: samtal och quiz på Pride Ung, med Saga Becker, Sara Lövestam, Anna Jakobsson Lund och Anna Ahlund. Samtal i Prideparkens skoningslöst solgass med Sara Lövestam och Saga Becker. Samt ett samtal i Huset med Anna Ahlund, Sara Lövestam och Jenny Jägerfeld. Jenny har inte med någon novell i “Hetare”, men om hon hade haft det så hade den säkerligen varit glödhet! Det är alldeles för få veckor som innehåller tre evenemang med fokus på att skriva sex!

(Den första bilden är tagen av Agnes Lundholm på Agnes bokblogg.)

Dessutom blev jag väldigt glad när Skövde kulturhus gjorde en kombinerad bookface och bookhand med min gamla goda HBTQ-bokbok!

Igår jobbade jag min första dag efter sex veckors semester. I Nacka hade kommunen regnbågsmålat övergångsställena, någon hade klottrat homofobiskt och någon annan hade bättrat på med mera kärleksfulla budskap… På måndag ska transboktipsa på Stockholms stadsbibliotek, så nu läser jag på in i det sista! Det värsta med att transbokboomen är ju att det blir allt svårare att vara helt påläst. Det är å andra sidan ett oerhört trevligt problem 🙂

Hälsar Tekoppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + 2 =