En hemstad – Kristian Lundberg

En hemstad – Kristian Lundberg

Det är länge sedan jag läste ljudböcker, men nu när jag håller på med uppsatsen är det en del rutingrejer som jag kan göra medan jag har något spännande i öronen. I veckan lyssnade jag mig igenom 7 timmar långa “En hemstad” av Kristian Lundberg. Han läser själv upp på ett alldeles underbart sätt.

Det är hemskt och starkt om att vara barn mitt i en enorm fattigdom, med en galen mamma och vänner som var dömda redan när de föddes. Klass och det omöjliga i att ta sig ut, för det finns ingen frihet.

Centralgestalt i boken en pedofil som förstört livet för en av Lundbergs vänner och som därför ägnas mycket hat. Tyvärr kallas han genomgående, oändligt många gånger för “bögen”. Det beskrivs hur Lundberg misshandlar både honom och “knackar” män som har sex med män. Misshandel som inte problematiseras inom boken.

Jag förstår berättelsen, men jag blir ändå illa berörd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =