Tekoppens tankar

Vem är jag?

Fotograf: Sanna Fogelvik

Jag kallar mig Tekoppen som bloggare, men så heter jag förstås inte – mitt juridiska namn är Sebastian Lönnlöv.

Jag är född 1988 och bor i Stockholm. Numera bloggar jag sällan eftersom jag är fullt upptagen som gymnasiebibliotekarie, författare, litteraturkritiker, kulturskribent och föreläsare – och sist men inte minst som projektmedlem i databasprojektet Queerlit.

Både yrkesmässigt och på fritiden är litteratur en stor del av mitt liv. Alldeles särskilt intresserad är jag av poesi, tecknade serier, klassiker och litteratur med HBTQ-tematik.

Tekoppens tankar var från början en bokblogg, men har mer och mer fått karaktären av en hemsida.

Jag finns också på Goodreads. Och på Instagram:

19 kommentarer

  1. Eg våger meg til å stille deg eit spørsmål, sidan du har vore åpen om kjønnsskiftet ditt.

    Som lærar som henvender seg til foreldre av ungdommar som ønsker å bli omtalt agender, korleis bør ein omtale hen? Son/dotter er jo ikkje nøytralt. Barnet/ungdommen/eleven høyrest veldig stivt og unaturlig ut. Barnet ditt/eleven min forutsetter i tillegg ein relasjon som ikkje er lik. Namn og hen funker jo, men i ein kommunikasjonssituasjon, er det nokre nøytrale omgrep som passer inn i ein samtale med foreldre som samtidig respekterer eleven?

  2. Hej!
    Jag minns att jag runt december förra året eller början av detta år januari eller februari läste en recension av dig om Ibsens “Ett dockhem” men jag lyckas inte hitta recensionen just nu, finns det någon möjlighet att du vet var/hur jag hittar den recensionen eller på något sätt kan dirigera mig till vart jag skulle kunna hitta den?

    Emelie
    1. Hej! Jag har plockat bort massor med gamla bloggtexter. När det gäller Ibsen kan jag nog dels ha skrivit någon ganska kort recension, som nog i princip bara handlade om att jag gillade pjäsen, dels tror jag att det har legat uppe en jämförelse mellan Ibsens originaltext och Strindbergs parodi. Vilken av dem är det du tänker på?

      1. Okej det förklarar nog varför jag inte kunde hitta tillbaka. jag är ganska säker på att den jag läste inte innehöll en jämförelse med Strindbergs parodi, men det jag kommer ihåg är att du berättade om dina tankar och åsiktyer om Nora, kommer inte ihåg hur ingående dock.

        Emelie
  3. Såg nyss inslaget om din bok om äldre”vården” och blev mycket berörd. All heder åt dig unga människa som vågar och vill tänka våra gamla som är värda bättre! Hoppas att du aldrig ger upp!

    Eva Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + två =