Fri affisch med olika hbtqi-flaggor

Fri affisch med olika hbtqi-flaggor

För ett tag sedan efterlyste ett par personer, i Svensk biblioteksförenings expertnätverk för bibliotekens arbete med hbtq+, svenska affischer med olika hbtqi-flaggor. Det hade tydligen funnits via RFSU för några år sedan, men gick inte längre att få tag på.

Eftersom jag gillar att fuska med formgivning lovade jag att göra ett försök, och nu finns det faktiskt två varianter av affischer – inte bara för andra medlemmar i expertnätverket, utan för alla som i olika sammanhang vill ha en affisch med olika “regnbågsflaggor”.

Affischerna ligger i en mapp på Drive, dels som stabila pdf:er för den som bara vill skriva ut direkt, dels som redigerbara Publisher-filer för den som vill göra om affischen på något sätt innan utskrift. Den ena är liggande och den andra stående, vilket gjorde att lite olika mycket “infotext” rymdes nertill – annars är det i princip samma affisch.

Orsaken till att jag tillgängliggör även en redigerbar fil är att det kan tillkomma nya flaggor när som helst, och att det redan finns fler än som rymdes på affischen – så mitt urval är absolut inte det enda möjliga.

(Vill någon anpassa så rekommenderar jag att slå på Riktlinjer under Visa i Publisher, och att växla visningsläge då och då mellan 100 % och Hel sida – då blir det lättare att få allting jämnt och snyggt.)

Jag har inte skrivit dit någon Creative Commons-liscens eller liknande, men det är alltså fritt fram att anpassa och att sprida vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =