Wargsommar

Wargsommar

Jag tänkte satsa på Virginia Woolf i sommar. Både omläsningar och nyläsningar. Nu gör det inget alls om det regnar!

6 kommentarer

 1. Jag gör detsamma, när jag har tid mellan arbete och sommarkurs 🙂 Jag har en viss fäbless för Woolf (skrev min kandidatuppsats om hur husängeln gestaltas i The Voyage out och To the Lighthouse). Har du någon favorit?

  Sandra
  1. “Vågorna” är min favorit. Tyckte mycket om “Jakobs rum” förra gången jag läste den. Men det ska bli intressant att läsa om och få närmare till texterna. Än så länge är “Mot fyren” den enda jag har läst om. Vilken är din favvo, Sandra?

 2. Det är så svårt att säga endast en favorit 🙂 Gillar att följa hennes författarskap från första romanen och vidare för att se hur berättartekniken förändras, samtidigt som grundberättelsen ändå hela tiden finns med. De jag läst om flest gånger är The Voyage out, Mrs Dalloway,To the Lighthouse och Orlando; svårt säga en favorit som sagt med To the Lighthouse ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Mitt mål är att läsa om både Jacob’s Room och de senare romanerna som The Years och Between the Acts i sommar.

  Sandra
  1. Nej, en favorit är svår att ha! Jag har inte läst hela hennes författarskap än, har nämligen inte tagit mig an hennes två första, så det ska bli intressant. The Years i svensk översättning läste jag nyligen och tyckte mycket om. Jacob’s Room sitter jag med nu och gillar även om den kanske någonstans är en prototyp. Between the Acts tyckte jag inte alltför mycket om när jag läste den men nu tänkte jag göra ett nytt försök, tror att jag kanske bara inte var öppen och vaken nog

   1. Jag fick precis den nya översättningen av The Years, så den ska jag läsa i sommar; ser fram emot det. Läste precis Jabob’s Room och den är så intressant rent berättartekniskt! Hade svårt att komma in i romanen i början, men sedan hade jag istället svårt att lägga den ifrån mig.
    Det är svårt att läsa och uppskatta moderna författare när man väl upptäckt Woolf och hennes storhet 🙂

    Sandra
   2. Jag har hållt på med Jakob’s Room nu ett tag men det kommer alltid annat i vägen, men jag gillar den verkligen, både som du säger berättartekniken och så alla dessa detaljer, alla fulländade formuleringar. Woolf går inte att jämföra med moderna författare alls 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =