Konstprojekt om transpersoners namn

Konstprojekt om transpersoners namn

“FRIVILLIGA SÖKES till konstprojekt om transpersoners namn

Hej! Jag har tidigare skissat på ett ljudkonstverk under arbetstiteln Våra namn. Det ska helt enkelt bestå av inspelningar av transpersoner som säger sina (självidentifierade) namn. Några av er har bidragit med ljudinspelningar till min skiss, men nu skulle jag vilja göra ett nytt ryck med verket.

Min plan är att det så småningom ska ta formen av en webbsida dit en kan gå för att höra transpersoner säga sina namn. Jag tänker att det här kan vara både en manifestation för våra rättigheter och ett rum dit en kan gå om en känner sig osynlig eller ouppskattad av cisvärlden.

Så: jag söker nu fler som vill bidra med sina namn! Det jag vill ha är kort och gott en ljudfil där du säger “Jag heter [namn]”. Om du inte kan spela in på din dator eller mobil så finns det olika tjänster online där en kan spela in ljudfiler, t ex https://vocaroo.com/
Ljudkvalitet spelar ingen roll! Men spela gärna in frasen två gånger med lite tystnad emellan, så det finns en reservtagning ifall några bakgrundsljud stör eller så.

Skicka sen filen (valfritt format) till mig här på facebook eller på siri.landgren@gmail.com

En förhandstitt på hur det kan låta finns här:
https://soundcloud.com/sirilandgren/vara-namn-test-2/s-gIwGO

Slut citat! /Tekoppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − 5 =