Boktips sökes!

Boktips sökes!

Jag går en skrivarkurs där jag ska satsa på ett projekt jag haft liggande länge, nämligen en crossoverroman om kärleken mellan två transpersoner.

På kursen ska vi sätta ihop en egen skönlitterär litteraturlista med böcker som är relevanta för vårt projekt – och där vill jag gärna ha all hjälp jag kan få!

Det jag söker är främst böcker som antingen är crossover eller ungdomsböcker eller bara intressanta ändå och som gärna handlar om kärlek, identitet och/eller HBTQ.

Vilka böcker tycker du att jag borde läsa och varför?

6 kommentarer

    1. Tack Bokmumriken! Ska övervägas 🙂 Jag har skamligt nog inte läst mer än första kapitlet i “Cirkeln” (som lovade mycket gott!) och inte lyckats ta mig igenom John Green, men tyckte om “Den andre Will Grayson”. Och nu när jag tänker efter så är ju John Green stor på detta med annorlunda kärlekshistorier

  1. Kan nog inte komma på ngt som jag inte tror du har läst men de här finns uppskrivna på min lista så kanske något nytt här: https://bookriot.com/tag/transgender/
    Och om du inte hunnit läsa uppföljaren till nattbarn av Hanna Gustafsson så tycker jag att du ska göra det, den fångade mig verkligen och tror att folk som skriver kan ha nytta av att analysera den?
    Och läste nyss “hundarna kommer” av Jessica schiffenhauer (?) Som ju är kärlek och är 15+ den var intressant och välskriven.

    ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − fyra =