Än har blommorna inte vissnat

Än har blommorna inte vissnat

IMG_6981.JPG

Blommorna jag fick på releasefesten har fortfarande inte vissnat utan är lika fina som i tisdags. Jag har ännu inte landat helt, tror jag, men börjar väl så smått förstå att boken verkligen finns, att folk kan läsa den, att vissa redan har läst den. Det är en ganska absurd känsla, lite overklig i kanterna.

Har jobbat på mitt gamla vanliga hederliga jobb fem dagar i sträck och det har varit oerhört skönt att få syssla med något helt annat än boken. Men framöver går jag ner i tid för att få tid med eventuella författarbesök och liknande. Några intervjuer och så har det redan blivit. Och recensioner!

Länkar till alltihop någon annan gång. Till dess:

Lev väl! /Tekoppen

4 kommentarer

  1. Hej! Fick boken från adlibris igår 18/1. Men har redan läst ut den! Jobbade på ett vårdboende 9 veckor sommaren 2014. När jag läste din bok var det som en spegling från det jobb jag utförde. Tänkte bland annat på grötkoket. När jag gick bredvid första dagarna gjorde jag upp med hon som skulle koka gröten att jag kommer 6.45 så gör vi välling och gröt tillsammans så jag vet hur mycket som behövs. När jag kom 6.44 var gröt ägg välling redan kokt. Hon måste vart där redan 6.30 fast hon börja ju inte förrän 6.45 “Duktiga flickor” finns det gott om inom vården. Samma med det här med tilldelning av cigaretter. Nåde den som lämna ut cigaretter innan “rätt” tid. Hoppas många läser din bok så folk får veta hur det är inom äldrevården. Jag sprang i 9 veckor. Jag blev mer och mer trött i huvudet. Mot slutet av de 9 veckorna kände jag att här kan man inte va kvar. Tänker fortfarande med ångest på denna period. Skulle ju kunna åka dit på frivillig väg för att kanske gå ut med nån äldre men känner att jag orkar inte sätta min fot där mer. Jag har ju lång erfarenhet av annan vård. Är 58 år och jobba som ambulanssjukvårdare från 1980-2013. Har man jobbat så länge inom det yrket har man ju sett det mesta i sjukdomsfall, olyckor, död och annat elände, men har aldrig mått så dåligt som efter de 9 veckorna på vårdboendet, Har undersköterske kompetens.
    Med vänlig hälsning
    Kenneth

    Kenneth Finkvist
    1. Hej och tack för att din kommentar! Det jag ville med boken var just mer samtal, så jag uppskattar att du ville dela med dig av dina erfarenheter. Tråkigt att höra att du inte heller lyckades trivas i äldreomsorgen, hoppas att du har hittat något annat arbetssammanhang där du trivs! Mvh Sebastian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 12 =