Mina bästa vänner

Mina bästa vänner

De har följt mig en bit på vägen. De har givit mig intryck, perspektiv, oförglömliga upplevelser – tårar, skratt, ilska, engagemang. Jag har läst de flesta många gånger och även om de kanske inte skulle hålla för ytterligare en genomläsning så kommer jag alltid att minnas dem med glädje och sentimentalitet.

De har givit mig så mycket. Ibland har de till och med förändrat mitt liv. Skakat mig i grunden. Format den människa som jag är.

Valerié Valerè – Mig lurar ni inte!
Mark Haddon – Den besynnerliga händelsen med hunden om natten
Kate Atkinson – Mänsklig krocket
Michael Cunningham – Timmarna
Louis de Bernières – Kapten Corellis mandolin
Kiran Desai – Kalabalik bland guavaträden
Håkan Lindquist – Om att samla frimärken
Gunilla Linn Persson – Vännen
Marie Hermansson – Musselstranden
Tove Ditlevsen – Tidigt på våren + Gift
Johanna Nilsson – Hon går genom tavlan, ut ur bilden
Slavenca Draculic – Rädslan i kroppen
Ann Lagerhammar – Det ögat ser
Hjalmar Söderberg – Doktor Glas + Den allvarsamma leken
Katarina Mazetti – Det är slut mellan gud och mig
Laurie Halse Anderson – Säg något
Inger Edelfeldt – Duktig pojke
Katarina Kieri – Dansar Elias? Nej!
Cynthia Voigt – Rör mig inte! + Solo för gitarr
Catherine Atkins – When Jeff Comes Home

3 kommentarer

  1. Hej du tekopp!Dessa intryck, perspektiv, upplevelser delar vi:Atkinson; Mänsklig krocketCunningham: TimmarnaLindqvist: men en annan bokHermansson: MusselstrandenSöderberg: Allt!!!!Kieri: Allt!!! (Novellsamlingen är så fin!)Voigt: hela serien om familjenMen så finns ju också Lagerlöf, Woolf, Kundera, Kjaerstad och …Min e-adress är lena.kjersen@bredband.net

  2. Hej Lena! Kul med någon som gillar samma sorts böcker som en själv.Vilken Lindqvist-bok är det du gillar? Jag har inte läst Kieris novellsamling, däremot älskar jag hennes poesi. Visst är hela Voigts Tillerman-serie, och många av hennes andra böcker, mycket fina. Lagerlöf har jag läst för lite av (d.v.s. bara Kejsaren av Portugallien) för att kunna uttala mig. Av Woolf har jag bara läst Mrs Dalloway. Kundera eller Kjearstad har jag inte läst – tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − tre =