Strimla 1 litet rödkålshuvud. Halvera och skiva 1 rödlök. Fräs i olja i en wokpanna på hög värme. Tillsätt 2½ dl vatten. Låt koka in och tillsätt mer vid behov. När kålen är mjuk men inte sladdrig smakar du av med 2 msk sötsur sås, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk kanel, salt och peppar.
Skala 2 stora morötter. Grovhacka dem och 1 knippe broccoli. Fräs i olja i en wokpanna. Tillsätt vatten så att grönsakerna nästan är täckta och låt koka tills broccolin är mjuk och morötterna är al dente. Häll bort det mesta av vattnet men låt lite vatten vara kvar. Smaka av med 2 tsk sambal oelek, 3 tsk farinsocker, 1 tsk riven ingefära och 1 pressad vitlöksklyfta.
Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet. (Obs! Skölj grynen först!) Blanda i lite vegangrädde och finhackad rödlök. Tillsätt salt och mycket svartpeppar.
Servera. Som dryck rekommenderas genmaicha – grönt te smaksatt med puffade riskorn.
låter gott, men snälla jämför -inte- rödkål medb spädbarnshuvuden. det ger heeeelt fel associationer hos mig 🙁
Lessen, vännen, att jag gjorde dig illa berörd! Ska genast ändra.
Här sitter jag och blir hungrig. Det ska man nog nte vara när man tar itu med din anrättning, som tilltalar även mig som köttätare.