Poesiklassiker på internet

Poesiklassiker på internet

Äldre böcker är fria från upphovsrätten och finns därför lätt att få tag i på nätet. Min favorit är poesi, som är lättare att läsa på skärm än tjocka klassiker. Nyligen har jag läst Edgar Allen Poes “The Raven” på nätet och blivit väldigt förtjust i denna räta, välrimmade, hemska saga.

Som en del av min fascination inför Oscar Wilde har jag också läst den ännu hemskare “Ballad of Reading Gaol”, som han skrev efter sin tid i fängelse. Den skildrar en dömdsdömd man, men också de övriga fångarnas ångest och plågor. Allt på mycket vacker språk, förstås – för det är ju Wilde vi talar om!

Nu ska jag ta itu med Gunnar Björlings samlade verk, som tillhandahålls via Litteraturbanken. Vilken enorm rikedom därute! Dessutom bjuder Youtube på en del inspelade dikter. Vem har till exempel inte längtat efter att få höra T. S. Eliots “The Wasteland”?

Har du några tips på klassiker i e-form?

IMG_2354[1]

IMG_2355[1]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =