Snabb gratäng med vegofärs och svamp

Snabb gratäng med vegofärs och svamp

Den här rätten kom till av en slump, för att ta tillvara på rester – men det blev så pass gott att jag definitivt kommer att upprepa succén! Ingen bild dock för så himla estetiskt var det inte… Går förstås att göra andra varianter på, t.ex. veganskt eller utifrån vad som finns hemma. Men just att hälla på någon sorts svampsoppa är själva grejen!

Gör så här, på ett ungefär:

  • Skala och skiva potatis. Täck bottnen i en gratängform med hälften av potatisskivorna.
  • Lägg på färs (i mitt fall rest-färsen som var blandad med kokt bulgur och kryddad med grillkrydda, spiskummin och en smula tacosås).
  • Ovanpå färsen, klicka ut ”På mackan” eller annan färskost, bredbar vegetarisk ärtpastej (se bild) och margarin (eller olja). Lägg också på ostskivor. Krydda med svartpeppar och oregano.
  • Lägg på andra hälften av potatisskivorna. Häll över havregrädde eller annan grädde (cirka en deciliter). Häll slutligen över så pass mycket färdig svampsoppa att det blir lagom blött.
  • Sätt in i ugnen på 175 grader tills det ser klart ut.

Bildresultat för pastej vegetarisk bredbarBildresultat för oatly pÃ¥ mackan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =